Rood oranje pluimen achter het gaas-Photo by Gabi Nery

Hoe heet die plant nou ook alweer?

Nou is mijn geheugen sowieso niet het allerbeste van Nederland. Maar als het op planten aankomt, is het een soort zwart gat geloof ik. Dan zag ik iets, zocht ik het op – en dacht ik, díe moet ik onthouden. Maar ja, ik was niet elke dag met planten bezig. Dus pas een tijd later, was ik weer op zoek naar die naam. En dan is heel lastig om die nog te reproduceren. En als ik dan ging googlen, op woorden als “paars” “lange bloem” “tuin”, dan kwam ik wel ergens uit, maar of ik daar uitkwam waar ik wou? Geen idee. Want sommige planten lijken zóveel op elkaar. En ik vond van alles wel mooi. Dus ja. Meestal eindigde zo’n zoeksessie in een paar plaatjes pinnen op Pinterest. En dan de laptop maar dichtgooien. Wie weet dat ik een volgende keer ineens weer het licht zou zien 🙂

Paarse spriet, ver..euh.. verbena

De verbena is zo’n plantennaam waar ik continu over blijf struikelen. Ik heb ‘m inmiddels zelf in de tuin, maar als ik ‘m aanwijs en indruk wil maken met mijn plantenkennis (ahum :)) – kom ik er eigenlijk nooit op. Ken je dat?

Maar nu ik de verbena een plekje in mijn top 30 heb gegeven – en deze blog er (een beetje) aan heb gewijd, zou er misschien verandering in kunnen komen.

Welke plantennamen vergeet jij continu? Of misschien heb je wel ezelsbruggetjes bedacht?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *